Review WPForms

Als je op zoek bent naar een krachtige en gebruiksvriendelijke plugin voor formulieren op je WordPress-website, dan is WPForms de oplossing. Met WPForms maak je op een eenvoudige manier verschillende soorten formulieren. Van contactformulieren tot enquêtes en zelfs betaalformulieren.

WPForms heeft een intuïtieve drag-and-drop interface, waardoor het gemakkelijk is om formulieren aan te passen en te bouwen. Bovendien biedt WPForms uitgebreide integraties met populaire tools zoals PayPal, Stripe en Mailchimp. In deze review deel ik hoe WPForms mij helpt om snel en gemakkelijk hoogwaardige formulieren te maken.

Over WPForms

Wat is WPForms?

WPForms is een WordPress-plugin die ik gebruik om formulieren te maken en te beheren. Deze plugin biedt een drag-and-drop interface waarmee ik gemakkelijk aangepaste formulieren maak zonder enige programmeerkennis. WPForms heeft ook handige functies zoals het maken van enquêtes, aanmeldingen beheren en betalingen accepteren via integraties met PayPal en Stripe. Het helpt me echt om efficiënter te werken omdat ik nu sneller formulieren maak en de antwoorden bekijk en beheer op één plaats.

WPForms bespaart me zoveel tijd en moeite en ik beveel het ten zeerste aan, aan iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke formulieroplossing voor hun WordPress-website.

WPForms Pro

Wat is WPForms PRO?

WPForms Pro is de betaalde versie van de populaire WordPress-plugin WPForms. Met WPForms Pro krijg je toegang tot veel extra functies en integraties die niet beschikbaar zijn in de gratis versie.

Een van de grootste voordelen van WPForms Pro is de mogelijkheid om gebruik te maken van geavanceerde formulieropties, zoals het maken van meer complexe formulieren met meer velden en geavanceerde veldtypen. Met WPForms Pro kun je ook gegevens valideren en formulieren beveiligen met reCAPTCHA. 

Een ander voordeel van WPForms Pro is de integratie met marketingtools zoals Constant Contact, AWeber, GetResponse en Campaign Monitor. Hieronder vindt je een tabel met de belangrijkste verschillen tussen WPForms Lite (gratis) en WPForms Pro:

Functies WPForms Lite (Gratis) WPForms Pro (Betaald) 
Aantal formuliersjablonen 100+ 
Geavanceerde veldtypen Nee Ja 
Gegevens valideren Nee Ja 
Beveiliging met reCAPTCHA Nee Ja 
Integratie met marketingtools Nee Ja, inclusief Constant Contact, AWeber, GetResponse, en Campaign Monitor 

WPForms Pro biedt veel extra functies en integraties die van pas kunnen komen voor gebruikers die meer geavanceerde formulieren willen maken en meer controle willen hebben over de gegevens die ze verzamelen.

Zonder WPForms PRO bouw ik geen websites meer aangezien het invullen van contactformulieren vaak het belangrijkste is van de hele website. WPForms PRO heeft alle functies die jij nodig hebt voor jouw websites en zorgt ervoor dat je het contact met je klant op de meest professionele manier legt.

Features

Functionaliteiten WPForms

WPForms is een enorm handige WordPress-plugin die een breed aanbod aan functies biedt voor het maken en beheren van formulieren op je website. Wat erg belangrijk is voor het contact leggen met je bezoekers.

Hieronder zie je enkele van de belangrijkste functionaliteiten van WPForms:

Contactformulieren

WPForms biedt krachtige en eenvoudige mogelijkheden voor het maken van contactformulieren, waarmee jij de interactie je bezoekers kunt verbeteren en eenvoudig feedback kan ontvangen.

Enquêtes en peilingen maken 

WPForms biedt je de mogelijkheid om enquêtes en peilingen te maken en zo inzicht te krijgen in de meningen en behoeften van de bezoekers. 

Integraties met mailingsoftware 

WPForms biedt integraties met verschillende mailingsoftware, zoals MailChimp, Constant Contact en AWeber, waarmee u gemakkelijk e-mailnieuwsbrieven kunt verzenden en beheren. 

Betaalformulieren 

WPForms biedt de mogelijkheid om betaalformulieren te maken en gemakkelijk betalingen te accepteren via integraties met PayPal en Stripe. 

Aangepaste formulieren maken 

Met WPForms kan je aangepaste formulieren maken en deze aanpassen aan je specifieke behoeften met behulp van een eenvoudige drag-and-drop-interface. 

Geavanceerde formulieropties 

WPForms biedt geavanceerde formulieropties, zoals de mogelijkheid om gegevens te valideren en formulieren te beveiligen met reCAPTCHA. WPForms zorgt ervoor dat je alle denkbare mogelijkheden eenvoudig met een drag-and-drop interface aan je site kan toevoegen.

Als je de formulieren op jouw website naar een nog hoger niveau wil tillen is WPForms PRO het aanschaffen waard. WPForms PRO zorgt ervoor dat jij je formulieren eindeloos kan verbeteren wat natuurlijk resulteert in meer contact met je bezoekers. 

Voor & nadelen

Voor en nadelen van WPForms

Als gebruiker van WPForms heb ik gemerkt dat er zowel voordelen als nadelen zijn aan deze plugin, wat natuurlijk logisch is. Hieronder heb ik de voordelen en nadelen beschreven zoals ik ze ervaren heb. Ik gebruik WPForms PRO zelf nog steeds altijd omdat ik het een fijne plugin vind en ik nog geen betere gevonden heb. Persoonlijk wegen de nadelen dus niet op tegen de voordelen en vind ik de plugin enorm fijn om mijn contactformulieren mee te bouwen, beheren en in te zien.  

Voordelen

Eenvoudige interface

WPForms heeft een eenvoudige drag-and-drop interface die het gemakkelijk maakt om formulieren te maken en aan te passen zonder dat er enige codeerkennis vereist is. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijk om te gebruiken. 

Veelzijdige functionaliteiten

WPForms biedt een breed scala aan functionaliteiten, waaronder contactformulieren, enquêtes, betaalformulieren, integraties met mailingsoftware en nog veel meer. Hierdoor zal je nooit tegen het probleem aanlopen dat je bijvoorbeeld een campagne wil opzetten maar je geen mail koppeling aan de formulieren kan koppelen. Deze plugin zorgt er dus echt voor dat jij je formulieren compleet kan neerzetten en er alles mee kan doen wat je maar voor ogen hebt. 

Goede integraties

WPForms heeft goede integraties met andere populaire tools en services, zoals PayPal, Stripe, MailChimp en Constant Contact. Deze integraties zijn belangrijk als je meer wilt doen met je contactformulieren, denk aan een custom bevestiging wanneer het formulier wordt ingevuld. Dit alles draagt weer bij aan de look & feel van jouw website.  

Responsieve ontwerpen

WPForms biedt responsieve ontwerpen die zich automatisch aanpassen aan verschillende schermgroottes en apparaten, waardoor uw formulieren er altijd goed uitzien. Dit heeft mij persoonlijk veel tijd gescheeld omdat je formulieren nu automatisch responsive zijn en er dus op mobiel, desktop of tabletformaat er altijd goed uitzien. Dit nam bij mij weer een hele hoop stress weg omdat ik weet dat het met WPForms altijd goed zit. 

Nadelen

Beperkte gratis versie

De gratis versie van WPForms biedt beperkte functionaliteiten en heeft een limiet aan het aantal formulieren en inzendingen dat u kunt ontvangen. Voor een aantal simpelere formulieren op jouw website voldoet deze gratis versie zeker.  

Minder flexibiliteit

Hoewel WPForms een eenvoudige interface heeft, kan het soms beperkend zijn als u op zoek bent naar meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld vormgeving is niet vanuit de plugin zelf aan te passen. Wat een iets gevorderde web-builder overigens ook niet zou willen maar wat voor de beginner wel makkelijk kan zijn.  

Prijs

De prijs van de betaalde versie van WPForms kan hoog zijn voor kleine bedrijven en individuele gebruikers. De prijs voor WPForms PRO vond ik het zelf wel dubbel en dwars waard omdat contact leggen met je bezoekers het belangrijkste is wat er is. Daar bespaar je natuurlijk niet op. 

Voordelen Nadelen 
Eenvoudige interface Beperkte gratis versie 
Veelzijdige functionaliteiten Minder flexibiliteit 
Goede integraties Prijs 
Responsieve ontwerpen Support is beperkt 

Al met al is WPForms een krachtige en veelzijdige plugin die eenvoudig te gebruiken is. De gratis versie biedt een goede basisfunctionaliteit, maar de betaalde versie heeft veel meer te bieden en is ideaal voor bedrijven die meer geavanceerde formulieren en integraties nodig hebben. 

Prijs

WPForms Pricing

WPForms is naar mijn mening een van de beste WordPress-plugins voor het maken van contactformulieren en andere soorten formulieren voor websites. Maar wat zijn nu precies de kosten van deze plugin en waarom zou je ervoor willen betalen? 

WPForms biedt vier verschillende plannen aan: Elite, Pro, Plus en Basic. Het Basic-plan bevat de basisfuncties van de plugin, zoals het maken van eenvoudige contactformulieren en enquêtes. Maar als je meer functionaliteiten nodig hebt, dan zul je moeten upgraden naar andere betaalde versies. 

WPForms Plus

De Plus-versie van WPForms kost $199,- per jaar en biedt extra functies zoals conversie-optimalisatie, het maken van betalingsformulieren, e-mailmarketingintegraties, bestandsuploads en meer. Als je een bedrijf hebt en je wilt je conversies verhogen, dan kan deze versie een goede investering zijn. 

WPForms Pro

De Pro-versie van WPForms is de duurste versie en kost $399,- per jaar. Deze versie bevat alle functies van de Plus-versie, evenals nog meer geavanceerde functies, zoals integraties met CRM-systemen, geavanceerde betalingsopties en meer. Als je een groter bedrijf hebt met meerdere medewerkers en je hebt veel formulieren nodig met geavanceerde functies, dan is deze versie een goede keuze. 

WPForms Elite

WPForms Elite is de meest uitgebreide versie van WPForms, en is ideaal voor ondernemers die op zoek zijn naar een volledige suite aan krachtige tools om hun bedrijf te laten groeien. De Elite-versie biedt alle functionaliteiten van de Plus- en Pro-versies, plus enkele extra’s die alleen beschikbaar zijn in de Elite-versie. Deze versie kost $599,- per jaar. 

Met WPForms Elite krijg je toegang tot geavanceerde functies zoals conversies en betalingen, waarmee je je conversiepercentage kunt verhogen en betalingen kunt accepteren vanuit je formulieren. Met de Conversie-functie kun je bijvoorbeeld formulierinzendingen volgen en analyseren om te zien hoeveel bezoekers van je site je formulieren invullen en hoe vaak ze dat doen. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om de conversiepercentages van je formulieren te optimaliseren en te verhogen. 

De Betalingen-functie is ideaal voor bedrijven die producten of diensten online verkopen. Met WPForms Elite kun je een betaalformulier maken waarmee klanten direct op je website kunnen afrekenen. Je kunt verschillende betaalmethoden accepteren, zoals PayPal en Stripe, en je kunt zelfs kortingscodes aanbieden om je klanten te stimuleren om te kopen. Bovendien kun je het formulier automatisch laten synchroniseren met je favoriete e-commerceplatform, zoals WooCommerce of Easy Digital Downloads. 

Naast deze extra functies biedt WPForms Elite ook toegang tot de hoogste klasse van klantondersteuning. Als Elite-gebruiker krijg je prioritaire toegang tot het WPForms-ondersteuningsteam, zodat je snel en efficiënt antwoorden kunt krijgen op je vragen. Bovendien krijg je toegang tot exclusieve Elite-documentatie en -handleidingen, zodat je het maximale uit je formulieren kunt halen. 

Kortom, WPForms Elite is de meest uitgebreide en krachtige versie van WPForms, waarmee je je bedrijf kunt laten groeien door middel van geavanceerde conversie- en betalingsfuncties. Het is een investering die zeker de moeite waard is voor ambitieuze ondernemers die hun online aanwezigheid serieus nemen. 

Je geld waard?

Hoewel sommige mensen de kosten van de betaalde versies van WPForms misschien hoog vinden, is het belangrijk om te onthouden dat dit een investering is. Door de extra functionaliteiten kun je meer uit je website halen en dus meer geld verdienen. Als je bijvoorbeeld betalingsformulieren kunt maken met WPForms, dan kun je producten of diensten rechtstreeks vanaf je website verkopen. Dit kan een enorme tijdsbesparing zijn en je hebt geen extra betalingsverwerkers nodig. 

Daarnaast zijn de premiumversies van WPForms gebruiksvriendelijker dan de gratis versie. Met de betaalde versies heb je meer opties om je formulieren aan te passen en kun je de formulieren ook integreren met andere diensten zoals e-mailmarketingsoftware en CRM-systemen. Dit kan een enorme tijdsbesparing zijn omdat je alle informatie op één plek hebt en het niet meer nodig is om handmatig gegevens over te zetten naar andere systemen. 

Als je kijkt naar de tijd en energie die je bespaart door de premiumversies van WPForms te gebruiken, dan zijn de kosten van de plugin zeker een investering waard. WPForms biedt ook een 14-daagse geld-terug-garantie voor de Plus- en Pro-versies, dus je kunt de plugin eerst uitproberen voordat je besluit te betalen. 

Hieronder staat een tabel met de verschillende plannen van WPForms, zodat je een overzicht hebt van de verschillende functies en prijzen: 

EliteProPlusBasic
$599,- per jaar. $399,- per jaar. $199,- per jaar. $99,- per jaar. 

Alternatieven

WPForms alternatieven

Als websitebouwer heb ik in het verleden verschillende formulierenplugins uitgeprobeerd, waaronder Ninja Forms, Typeform, Contact Form 7 en Formstack Forms. Hoewel deze plugins allemaal waardevolle functies bieden, vind ik toch dat WPForms het fijnste werkt en het beste past bij de behoeften van iemand die zijn formulier naar een hoger niveau wil tillen.  

Ninja Forms is ook een populaire keuze voor WordPress-gebruikers en biedt een breed scala aan functies en extensies. Ik vond WPForms alleen wat gebruiksvriendelijker en de opties binnen WPForms zijn completer. Ninja Forms voelt hier iets beperkter aan maar is zeker een goed alternatief.   

Typeform is een geweldige tool voor het maken van enquêtes en quizzen, maar mist de volledige functionaliteit die WPForms biedt voor bijvoorbeeld betalingen of aanmeldingen. De ontwerpprocessen van Typeform zijn weliswaar erg handig en mooi, maar deze opties zijn ook weer iets gecompliceerder en vergt wellicht enige ervaring.  

Het populairste alternatief op dit moment is Contact form 7. Deze geavanceerde plugin is zeer populair door talloze professionele features. Het adres wordt bijvoorbeeld automatisch ingevuld als je browser hier gegevens voor heeft. Daarnaast hoort hij ook bij de meest geavanceerde plugins omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, net als bij WPForms.

Formstack Forms is zoals WPForms ook erg uitgebreid, maar is niet de meest gebruikersvriendelijke plugin. Het ontwerpproces is vergelijkbaar met dat van Ninja Forms, minder duidelijk dan WPForms en ook dit vergt dus iets meer ervaring dan WPForms in gebruik.   

Al met al vind ik WPForms de beste optie voor mij vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de uitgebreide integratiemogelijkheden. Het opzetten van een formulier is eenvoudig en ik kan het gemakkelijk integreren met mijn favoriete tools en platforms. Ik vind het ook geweldig dat WPForms voortdurend nieuwe functies en updates uitbrengt om de plugin nog beter te maken. Hoewel andere form builders zeker hun waarde hebben, blijf ik toch bij WPForms vanwege de combinatie van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit.

Conclusie

WPForms de moeite waard?

Als WPForms-gebruiker ben ik zeer tevreden over WPForms. Het is een verschrikkelijk handige plugin met veel handige functies en integraties. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en het is gemakkelijk om formulieren aan te passen aan alle eisen.

Eindeloze integraties en opties zorgen ervoor dat ik WPForms zeker zou aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een handige formulierenplugin voor WordPress met eindeloze opties en integraties.

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Is WPForms een gratis plugin?

Nee, WPForms is geen gratis plugin. Er is een gratis versie beschikbaar met beperkte functies, maar voor de meer geavanceerde functies en integraties moet u een premium licentie aanschaffen. 

Kan ik met WPForms betalingsformulieren maken?

Ja, WPForms biedt een functie waarmee u eenvoudig betalingsformulieren kunt maken en integreren met betaalproviders zoals PayPal en Stripe.

Kan ik enquêtes en peilingen maken met WPForms?

Ja, WPForms biedt een enquête- en pollmaker waarmee u gemakkelijk enquêtes en peilingen kunt maken en integreren op uw website.

Is WPForms compatibel met andere WordPress-plugins?

Ja, WPForms is compatibel met veel andere WordPress-plugins. Het heeft ook veel integraties met externe tools en services, waaronder Zapier, Google Analytics en Mailchimp.

Hoe schakel ik Rechaptcha in in WPForms?

Om reCAPTCHA in te schakelen in WPForms, moet je een Google reCAPTCHA-sleutel en geheime sleutel verkrijgen. Ga naar de WPForms-instellingen en klik op het tabblad ‘reCAPTCHA’. Voer de sleutels in en klik op de knop ‘Opslaan’. Nu is reCAPTCHA ingeschakeld op alle formulieren op je website die zijn gemaakt met WPForms. 

Is WPForms je geld waard?

WPForms is mijn geld zeker waard geweest omdat het mij veel tijd bespaard heeft en mooie opties gebracht heeft. Het is gewoon dé tool om formulieren te maken en te beheren op al mijn WordPress websites. Met WPForms kan ik professioneel uitziende formulieren maken en beheren zonder moeite, het gaat snel en zorgvuldig.
Bovendien biedt WPForms tal van integraties en functies, zoals betalingsmogelijkheden en enquêtes, waarmee ik de functionaliteit van mijn formulieren kan uitbreiden. Met WPForms heb ik dus een waardevolle investering gedaan die me tijd en moeite bespaart bij het maken en beheren van formulieren. Daarnaast heeft het ‘meerwaarde’ toegevoegd aan mijn websites waardoor het een investering werd die ik er direct weer uit had. 

Hoe duur is WPForms?

WPForms heeft verschillende prijspakketten, afhankelijk van je behoeften. Het basispakket begint bij $99,- per jaar, terwijl het meest uitgebreide pakket, Elite, $599,- per jaar kost. Voor meer informatie over de verschillende pakketten en functies kun je de WPForms-website hier raadplegen.

De Beste Software
Logo